top of page
IMG_4996.JPG

Nieuws

—Pngtree—download wooden sign with chain
logozwembaddoorzichtig.png
  • Foto van schrijverWebmaster

Zwembad De Blinkerd in Ten Boer kijkt tevreden terug op seizoen: “Het was acceptabel”

Het bestuur van zwembad De Blinkerd in Ten Boer kijkt tevreden terug op de zomerperiode. Ondanks alle beperkingen noemt men het een acceptabel seizoen.


“We zijn absoluut niet ontevreden”, vertelt bestuurslid Peter Redeker. “In het begin van het seizoen hadden we nog wat te maken met coronaregels die hun weerslag hadden. En de weersomstandigheden waren deze zomer ook niet super. We hebben weinig, of eigenlijk helemaal geen, tropische dagen gehad. En dat had zijn effecten.” Begin augustus stond de teller op 22.000 bezoekers. “De afgelopen vier weken hebben we nog de nodige bezoekers mogen verwelkomen, want uiteindelijk hebben we 28.000 bezoekers mogen ontvangen. Dat is minder dan in een normaal jaar, waar we toch boven de 30.000 zitten, maar toch zeker acceptabel.”


Vrijwilligers

Zaterdag kon er voor het laatst gezwommen worden. “Het opruimen begint nu inderdaad. De komende week zijn we nog wel een klein beetje geopend in verband met de ZwemVierdaagse. Maar recreatief zwemmen is niet meer mogelijk. Komend weekend hebben we voor alle vrijwilligers nog een barbecue-avond. Daarmee willen we hen bedanken voor het geweldige werk dat ze geleverd hebben. Want dat is het hè? Onze vrijwilligers zijn goud waard. Nog niet zo heel lang geleden was de gemeente Ten Boer een artikel 12-gemeente en dreigde het zwembad, dat in eigendom was van de gemeente, verloren te gaan. Wij hebben het toen opgepakt, en dat het zwembad vandaag de dag nog bestaat is volledig te danken aan al die vrijwilligers. Dus als je in je artikel kunt schrijven dat wij ze heel erg willen bedanken, dan zou dat geweldig zijn.”


Water blijft in bassin staan

Bij het afsluiten en opruimen wordt het water niet uit het bassin gehaald. “Nee, het water blijft in het zwembad staan. Dat moet ook. Het water zorgt voor heel veel druk. Als we het water weg zouden laten lopen dan komt het bassin omhoog, omdat er dan geen tegendruk meer is. Dan ontstaat er schade, en dat is het laatste wat je wilt.” Komend voorjaar gaat het zwembad in Ten Boer opnieuw open.


Bron: Oog nieuws (groningen)


107 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
DSC_0131 (1).JPG
bottom of page