• Webmaster

Zwembad De Blinkerd bouwt aan een mooie toekomst

Zwembad de Blinkerd is, naar aanleiding van een verkregen subsidie van Kansrijk Groningen, samen met de gemeente Groningen en Donkergroen achter de schermen al enige tijd bezig met de herstructurering van de terreininrichting.

Hoewel het terrein momenteel praktisch is gedeeld en prima functioneert, mag het hier en daar wat uitdagender en speelser. Het uitgangspunt was het creëren van een mix van fijn verblijven en spelen voor jong en oud in een natuurlijke omgeving.

Inmiddels is het ontwerp gereed en binnenkort zal Donkergroen starten met de eerste werkzaamheden, zoals het plaatsen van een volleybalnet en het aanbrengen van een schaduwdoek bij het kleuterbad.

Er wordt begonnen met werkzaamheden die zo min mogelijk overlast veroorzaken en er wordt geprobeerd zoveel mogelijk op minder mooie en drukke dagen en/of tijdstippen aan de slag te gaan. Het zwembad is en blijft gewoon geopend. Na het zwemseizoen 2019 zullen de meer ingrijpende werkzaamheden opgepakt worden zoals het aanbrengen van de hoogteverschillen, het aanleggen van het terras en het plaatsen van natuurlijke speelelementen. Voor het begin van het zwemseizoen 2020 zijn de werkzaamheden afgerond.

Wij kijken uit naar het eindresultaat! U ook?

74 keer bekeken