zwembad

Corona update

UPDATE 11 augustus 2020:

Om te kunnen zwemmen in ons prachtige zwembad de Blinkerd hoeft men vanaf 10 juli niet meer te reserveren. Ook vervallen de tijdblokken. We gaan alleen nog werken met dagkaarten en abonnementen.

Voor eventueel bron- en contactonderzoek naar Corona zijn we wel verplicht om alle bezoekers en leveranciers per dag te registreren.

Als je dat niet wilt betekent dat helaas dat je niet kunt komen zwemmen.

Abonnementhouders worden bij het scannen van hun abonnement automatisch geregistreerd. Voor de overige zwemmers ligt bij de ingang een formulier klaar waar in ieder geval naam en telefoonnummer op vermeld moeten worden. Deze gegevens worden maximaal 4 weken bewaard en zullen alleen verstrekt worden aan de GGD als er om gevraagd wordt.

In verband met Corona moeten we de in- en uitstroom bij de kassa voorkomen. Daarom werken we dit jaar met eenmalige toegangskaarten.

Overdag is de prijs 3 euro en 's avonds (na 17:00) is de prijs 2 euro.

Ook mogen er maximaal maar 750 mensen in het zwembad aanwezig zijn. Het kan dus voorkomen dat u moet wachten tot dat er weer ruimte is.

Zwemmers van 18 jaar en ouder mogen helaas alleen nog maar baantjes zwemmen in het daarvoor gereserveerde gedeelte van het diepe bad. Tijdens het baantjes zwemmen hoeft de 1,5 meter afstand niet meer gehandhaafd te worden. Buiten het water wel! De jeugd tot 18 jaar mag vrij zwemmen, zowel bij de springtoren als in het ondiepe bad. Ook de glijbaan is voor deze doelgroep geopend.

Kleine kinderen die niet kunnen zwemmen  moeten onder toezicht van ouder(s). Ouders moeten 1,5 m afstand bewaren tot andere kinderen. Als het druk is kunnen ouders alleen vanaf de kant toezicht houden.

U moet wel thuis uw zwemkleding onder uw gewone kleding aantrekken en kunt zich in de tent omkleden. Na het zwemmen kunt u zich net als vorige jaren gewoon douchen.

Ook de zonneweide is weer open. Wel dient op de Zonneweide de 1,5 meter afstand gerespecteerd te worden. Om boetes te voorkomen zijn we als zwembad genoodzaakt om daar streng op toe te zien en indien nodig maatregelen te nemen. We gaan er echter van uit dat dit niet nodig zal zijn en dat iedereen zich verantwoordelijk gedraagt.

Wij wensen iedereen gedurende de rest van het seizoen veel zwemplezier.

Image by CDC